Referenciák

 


Credigen Bank Zrt.

Honlap: http://www.credigen.hu
Ország: Magyarország
Termék: syslog-ngStore Box
Dolgozók száma: 160 000 (teljes cégcsoport)

A Credigen Bank 100%-os tulajdona a Franciaországban és Európa több országában piacvezető Credité Agricole Consumer Finance Group-nak. Pénzügyi hátterét, szakmai támogatását a közel 60 éves múlttal rendelkező anyavállalata, a - Credit Agricole csoport tulajdonában álló - Sofinco S.A. biztosítja. A Sofinco a nemzetközi piacon folyamatosan fejlődik, jelenleg 20 országban van jelen és 16,7 millió ügyféllel büszkélkedhetett 2007 végén. A Sofinco-t 1999-ben vásárolta meg a franciaországi bankpiacon első Crédit Agricole csoport. Így a világ 4. legnagyobb bankja áll közvetve a Credigen Bank mögött, melynek
160,000 munkatársa 74 országban 12,000 bankfiókkal szolgál ki 58 millió ügyfelet.

 


Boeing Csoport

Honlap: www.boeing.com/ssg/
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Termék: syslog-ng
Árbevétel: 60,9 milliárd USD (2008)
Dolgozók száma: 157 555 (2009)

A Boeing vállalatot William E. Boeing alapította Seattle (Washington) városában. Ma ez a világ egyik fő repüléstechnikai és védelmi cége. A Boeing folyamatosan növekedett az évek során, 1997-ben például fúziót hajtott végre a McDonnell Douglas-szal. A Boeing székhelye 2001 óta Chicagoban (Illinois) van. A Boeing a legnagyobb globális repülőgépgyártó vállalat a nyereséget, rendeléseket és szállításokat tekintve, illetve a harmadik legnagyobb a repüléstechnikai és védelmi cég a védelemből származó nyereséget tekintve. A Boeing az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb exportcége az exportált értéket tekintve. Részvényei azok közé tartoznak, melyekből a Dow Jones ipari átlagot számolják.

 


Wilo AG

Honlap: www.wilo.de
Ország: Németország
Termék: SCB
Árbevétel: 977 millió EUR (2008)
Dolgozók száma: 6000

A dortmundi (Németország) székhelyű Wilo SE a világ egyik legnagyobb modern szivattyúkat és szivattyúrendszereket gyártó vállalata a fűtéstechnika, szellőztetés és légkondicionálás, vízellátás, szennyvízelvezetés és –kezelés területén. 1872-ben alapította Louis Opländer mint réz- és bronzgyártó céget. Ma már megközelítőleg 70 országban vannak leányvállalatai, és kb. 6000 embert alkalmaz világszerte (éves átlag).

A Wilo SE a Wilo csoport tulajdona, miután a Wilo-Salmson AG és a Wilo GmbH 2002-ben fuzionált. 2008-ban 977 milliós árbevételt értek el.

 


DataPath Inc.

Honlap: http://www.dpath.com/
Ország
: Amerikai Egyesült Államok
Termék: syslog-ng Premium Edition

Az 1984-ben alapított, arkansasi székhelyű DataPath, a vállalatvezetők tulajdonában lévő magánvállalat, mely szoftvereket kínál a munkavállalói juttatások adminisztrációjához. A DataPath a kevésbé specifikált irányelvek alapján is kézzelfogható adminisztrációs rendszereket képes fejleszteni a piacon. A vállalat rugalmas megoldásokat kínál, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy ügyfeleik a munkavállalói juttatás programokat piacra vigyék, megtervezzék, bevezessék, és menedzseljék. Ügyfeleik között megtalálhatók munkáltatók, szolgáltatók, bankok, okleveles számviteli tanácsadók, biztosító társaságok és biztosító ügynökségek egyaránt.

 


Navisite Inc.

Honlap: www.navisite.com
Ország
: Amerikai Egyesült Államok
Termék: syslog-ng
Árbevétel:154,6 millió USD (2008)
Dolgozók száma: 650

A NaviSite, Inc. egy 1997-ben alapított tárhelyet és alkalmazásokat szolgáltató vállalat, melynek székhelye Andoverben (Massachusetts) található, míg kereskedelmi irodái, hálózatot működtető központjai és 16 szerverállomása van az USA-ban, Nagy-Britanniában és Indiában. A pénzügyi év végéig, 2008. július 31-ig a Navisite 154,6 millió USD nettó eredményt ért el, mely 22% növekedést jelent a 2007-es pénzügyi évhez képest, amikor 126,2 millió USD volt az eredmény.

A vállalat partnerei olyan neves cégek, mint például a Microsoft, Intel és a Sun Microsystems. A tárhelyszolgáltatáson és a számítástechnikai infrastruktúra kezelésén felül több olyan üzleti alkalmazás teljes életciklus menedzsmentjével is foglalkoznak, mint például az Oracle, Microsoft Dynamics, PeopleSoft, Lawson és Kronos, továbbá email és együttműködési szolgáltatásokat nyújtanak Microsoft Exchange és Lotus Domino platformokhoz. Tárhelyszolgáltatásuk olyan modellekre épül, mint számítási felhő, szolgáltatásként kínált platform (PaaS), virtualizáció és szerver elhelyezés.

A NaviSite SAS 70 (70. sz. auditjelentési szabvány) II. típusú minősítéssel tanúsíttatta az andoveri (MA) és San Jose-i (California) szerverközpontjait, illetve arany fokozatú Microsoft és minősített Oracle partner. A vállalat továbbá tagja a PCI biztonsági tanácsnak.

 


Interoute Communications

Honlap: www.interoute.com
Ország
: Egyesült Királyság
Termék: SCB
Árbevétel: 247 millió EUR (2008)
Dolgozók száma: 190

Az Interoute Communications Ltd egy magánkézben lévő, telekommunikációs vállalat, mely saját új generációs, egész Európára kiterjedő telekommunikációs hálózatát üzemelteti. A hálózat 22 városi hálózathoz (MAN) csatlakozik 26 országban 55 000 km szálkábelen és 59 szerverközponton keresztül. Az Interoute hálózata Európától Észak-Amerikáig, a Közel-Keletig és Afrikáig terjed ki, nyolc tenger alatti állomással, melyek Európát veszik körül. Az Interoute számos tenger alatti kábel csatlakozó pontja is, és biztosítja az európai kapcsolódást a SEACOM kábelhez, mely Kelet- és Dél-Afrikát köti össze Európával. A mediterrán térség szolgáltatói: a Tunisie Telecom, a máltai GO és a görög OTE szintén közvetlenül kapcsolódnak az Interoute hálózathoz Olaszországban.

 


Svenska Handelsbanken AB

Honlap: www.handelsbanken.com
Ország
: Svédország
Termék: SCB, syslog-ng
Árbevétel:15 326 millió SEK (2009)
Dolgozók száma: 10830 (2008)

A Svenska Handelsbanken (Svéd Kereskedelmi Bank) története 1871-ben kezdődött, amikor a stockholmi üzleti élet néhány neves személyisége és cége megalapították. A bank 1871. július 1-jén kezdte meg működését egy bérelt irodában Stockholm történelmi belvárosában, amely akkor a város kereskedelmi és pénzügyi központja volt.

Indulásakor a bank kijelentette, hogy „igazi banki tevékenységet” fog folytatni, letétekkel és kölcsönökkel, illetve a helyi bankpiacra fog összpontosítani, azaz a svéd főváros üzleti tevékenységeire. A bank első éveiben nagyon sikeres volt, és pár év alatt a Handelsbanken erős pozíciót szerzett a stockholmi bankok között.

 


FIDUCIA IT AG

Honlap: www.fiducia.de
Ország
: Németország
Termék: SCB/SSB
Árbevétel:1,1 milliárd USD (2009)
Dolgozók száma: 2900 (2009)

A Fiducia IT AG a legnagyobb IT szolgáltató a német pénzügyi világban. A Fiducia Csoport magtevékenysége IT szolgáltatás hitelszövetkezetek (pl. „Volksbankok” és „Raiffeisen bankok”) pénzügyi vállalatok, továbbá magánbankok részére. A 2007-es pénzügyi évben összesen körülbelül 692 millió € volt az értékesítés árbevétele. A Fiducia 821 banki alkalmazást üzemeltet bankok részére (2007. december 31-i állapot).

A Fiducia központja Karlsruhe-Durlach-ban van, míg Münchenben, Stuttgartban és Berlinben is van irodájuk. A standard megoldásokat tartalmazó banki szoftvereket fejlesztők egyetértenek abban, hogy ez egy teljes, integrált, több klienset kezelni tudó Bank (szoftver) megoldás. 2007. június 25. óta a Fiducia felügyeli a „Volksbankokat” és „Raiffeisen bankokat”, így ez a legszélesebb körben használt bankrendszer Németországban.

A "Fiducia" latin szó, jelentése "bizalom" és "megbízhatóság".

 


Európai Légvédelmi és Űrtechnikai Társaság

Honlap: www.eads.com
Ország
: Európai Unió
Termék: syslog-ng
Árbevétel: 43,265 milliárd EUR (2008)
Dolgozók száma: 118 149 (2009)

Az Európai Légvédelmi és Űrtechnikai Társaság N.V. (EADS) egy hatalmas európai légügyi vállalat, mely 2000. július 10-én alakult a német DaimlerChrysler Aerospace AG (DASA), a francia Aérospatiale-Matra és a spanyol Construcciones Aeronáuticas SA (CASA) fúziójával. Ez a hollandiai székhelyű (Schiphol-Rijk), holland törvényi fennhatóság alá tartozó cég polgári és katonai repülőgépeket, kommunikációs rendszereket, rakétákat, űrrakétákat, műholdakat és a hozzá kapcsolódó rendszereket fejleszt.

 


Dubai Islamic Bank PJS

Honlap: www.dib.ae
Ország
: Egyesült Arab Emírségek
Termék: SCB
Árbevétel:1,39 millárd USD (2009)
Dolgozók száma: 6894 (2007)

Az 1975-ben alapított Dubai Islamic Bank (DIB) ez az Arab Emirátusok első és legnagyobb olyan iszlám bankja, mely az iszlám alapelveit és gyakorlatát beépítette működésébe. A DIB nyilvánosan működő részvénytársaság, melynek részvényeit jegyzik a dubaii pénzügyi piacon. A bank termékei és szolgáltatásai a minőség, rugalmasság és elérhetőség szempontjából vezető és innovatív hírnek örvendenek a piacon. Jelenleg 62 fiókja van az Arab Emirátusokban. A DIB proaktívan hoz létre partneri kapcsolatokat és szövetségeket mind helyi, mind nemzetközi szinten. A bank megalapította a saját tulajdonú DIB Pakistan Limited vállalatot, mely 35 fiókot működtet Pakisztán 15 nagyobb városában. A DIB nyitott egy képviseleti irodát Törökországban is, hogy elősegítse bejutását arra a piacra. A DIB a Jordán Központi Banktól is megkapta az előzetes banki engedélyt ahhoz, hogy iszlám pénzügyi intézményként működhessen egy új vállalat révén, mely a Jordan Dubai Islamic Bank.

 


Hydro-Québec

Honlap: www.hydroquebec.com
Ország
: Kanada
Termék: syslog-ng
Árbevétel:12,72 milliárd CAD (2008)
Dolgozók száma: 23 345 (2008)

Az állami tulajdonban lévő Hydro-Québec közszolgáltató vállalatot 1944-ben alapította a Quebeci Önkormányzat. Ez a montreali székhelyű vállalat egész Quebec elektromos áramának előállításáért, szállításáért és elosztásáért felel. 59 vízerőművével és egy atomerőművével a Hydro-Québec Kanada legnagyobb áram-előállítója és a világ legnagyobb vízenergiát előállító vállalata. Erőműveinek összteljesítménye 36 429 megawatt és 2008-ban 3,9 millió ügyfelet szolgált ki ellátó rendszerén keresztül.

 


Svenska National Debt Office

Honlap: www.riksgalden.se
Ország
: Svédország
Termék: syslog-ng
Dolgozók száma: 420

A Svéd Nemzeti Adósságkezelő Irodát - Swedish National Debt Offi­ce (svédül: Riksgäldskontoret vagy röviden Riksgälden) 1789-ben a rendek Riksdagja (parlament) alapította. Az adósságkezelő iroda első feladata az volt, hogy finanszírozza III. Gusztáv király Oroszország elleni háborúját. Úgy szereztek forrásokat, hogy adósleveleket, ún. Riksgäldokat állítottak ki, melyek névértékét Riksdalerben, mely az akkori pénznem volt, adták meg.

1989-ben, 200 évnyi működés után, ami alatt közvetlenül a Parlament felé tartozott beszámolási kötelezettséggel átalakították az adósságkezelő irodát, és így azóta a Pénzügyminisztériumnak és a kabinetnek jelent. 1989-ben átvette a kormány belső bankjának szerepét is a Riksbanktól.

2008. január 1. óta az adósságkezelő iroda kezeli a svéd letétek biztosítását, amit 1996 és 2007 között külön államhivatal végzett. 2004 óta a Svéd Nemzeti Adósságkezelő Iroda élén Bo Lundgren áll.

 


Raiffeisen Süd Tirol

Honlap: www.raiffeisen.it
Ország
: Olaszország
Termék: SCB
Dolgozók száma: 554

A Cassa Centrale Raiff­eisen dell'Alto Adige SpA 49 Raiffesien bankfiók központja dél-Tirolban. Emiatt a dél-tiroli Raiffeisen Bank Csoportban központi szerepet tölt be, ugyanakkor kaput is jelenti a világ felé. A Standard&Poor's A- kategóriába sorolta be.

A Raiff­eisen fiókok működését támogatja és koordinálja a hitel- és pénzügyi piacon, illetve tanácsadói szolgáltatásokat nyújt és feladatokat vesz át a Raiffesien fiókoktól leányvállalatként. Központi intézményként közvetlen kapcsolatban állnak belföldi és nemzetközi partnerekkel. Néhány pénzügyi partner levelező bankja.

Kereskedelmi bankként Via Laurin in Bozenben van értékesítési pontjuk, ahol magán és üzleti ügyfeleiket fogadják. Ezzel az irodával és a magán és üzleti ügyfelek részére történő tanácsadással várják leendő ügyfeleiket.

Végül, de nem utolsósorban a Cassa Centrale Raiff­eisen a Cassa Raiff­eisen of South-Tyrollal együttműködve dolgozik, mely a dél-tiroli lakáspiac egyik lízingcége.

 


Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Honlap: http://www.sztnh.gov.hu/
Ország
: Magyarország
Termék: Zorp
Dolgozók száma: 230

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban Magyar Szabadalmi Hivatal) a szellemi tulajdon védelméért felelős kormányhivatal, amely a találmányi szabadalmakról szóló 1895. évi törvény alapján jött létre 1896-ban. A Hivatal hatáskörébe tartozik többek között az iparjogvédelmi hatósági vizsgálatok lefolytatása, a szerzői jogokkal összefüggő egyes feladatok ellátása, állami dokumentációs és információs tevékenység a szellemi tulajdon területén, illetve a szellemi tulajdon védelmét szabályozó jogszabályok előkészítése és végrehajtása. A Hivatalt a mindenkori közigazgatási és igazságügyi miniszter felügyeli. A Hivatal működését saját bevételeiből fedezi.