A BalaBit hazai gyártóként rendkívül erős terméktámogatást kínál ügyfeleinek elsősorban viszonteladó partnerein keresztül (2nd line support), de bizonyos esetekben közvetlenül is.

Természetesen igyekszünk azon ügyfeleink igényeit is kiszolgálni, akik önállóan boldogulnának. Nekik szívesen ajánljuk oktatási programunkat, illetven az SCB-hez készült dokumentációkat.

Támogatási Szolgáltatási szintek

OpcióBaseSUExtendedSUPrivilegeSU
Rendelkezésre állás (BOSS/Telefon) 5x8 (Hétfő-Péntek, 9-17 között) 5x12 (Hétfő-Péntek, 8-20 között) 7x24 (Hétfő-Vasárnapig 0-24 között)
Reakcióidő* Következő munkanap 4 óra 2 óra
Szoftver-előfizetés igen igen igen
Garantált hardver csere 10 munkanap 2 munkanap Következő munkanap
Kapcsolattartók 2 4 6
Maximális ráfordított mérnöki munkaóra 4 8 12
* A fenti reakcióidők csak kritikus (1. fokú súlyosságú) hibák esetén értendők. További információk a BalaBit Technikai Támogatás Általános Szerződési feltételek (ÁSzF)-ben találhatók.

Az opció oszlopban szereplő fogalmak magyarázatai:

  • Reakcióidő: az az időtartam, ami a Partner első (és az összes azután következő) kapcsolatfelvétele után eltelik a BalaBit Támogatási Csoport válaszáig.
  • Szoftver-előfizetés: ez előjegyzett hozzáférést nyújt a Szoftver módosításaihoz, javításaihoz és/vagy frissítéseihez; beleértve a frissítéseket, modulkibocsátásokat és/vagy a nagyobb programbővítéseket.
  • Kapcsolattartók: A Partner képviselői, akik jogosultak a műszaki támogatás igénybevételére.
  • Maximális ráfordított mérnöki munkaóra: a BalaBit rögzíti, hogy mennyi mérnökóra volt szükséges a Partner által bejelentett problémák megoldásához. Ha a havi összesített óraszám túllépi a szolgáltatási csomaghoz tartozó keretet, a BalaBit kiszámlázza a keretszám felletti munkaórák díját.

 

Shell Control Box verziók támogatása 

Termék verzióKiadás típusaÁllapotTámogatás vége
Shell Control Box 4 LTS Long Term Supported Támogatott 2017. aug. 01, k
Shell Control Box 3.0 Long Term Supported Támogatott 2015. aug. 01, szo
Shell Control Box 3 F5 Feature Nem támogatott 2014. nov. 01, szo
Audit Player 2014.2 Floating Támogatott következő verzió kiadásának dátuma
Audit Player 2014.1 Floating Nem támogatott 2014. ápr. 10, cs

A különböző Shell Control Box kiadások támogatásuk szempontjából a következő állapotokban lehetnek:

 

ÁllapotLeírás
Nem támogatott Az ilyen állapotú termékváltozatokat használatát már semmilyen módon nem támogatjuk, a frissítés egy újabb verzióra erősen javasolt.
Karbantartott Az ilyen termékváltozatok kapcsán javításokat kizárólag ügyfélbejelentés alapján, illetve biztonságot érintő probléma miatt teszünk. A frissítés újabb verzióra javasolt.
Támogatott Ezekben a változatokban folyamatosan publikálunk funkcionális bővülést nem jelentő hibajavításokat, akár ügyfél bejelentés nélkül is. Frissítés újabb verzióra abban az esetben javasolt, ha az újabb verzió olyan újabb szolgáltatásokkal rendelkezik, melyekre szükségünk van.
Aktuális Ez a változat az éppen legfrissebb támogatott kiadás, a hibajavítások mellett kisebb funkcionális változásokat is tartalmazhat.
Fejlesztett Éles környezetbe még nem javasolt, Alpha vagy Beta állapotú termék.