Kiemelt jogosultságú felhasználók felügyelete

A Shell Control Box egy tevékenység-felügyeleti berendezés, amely a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz és hálózati eszközökhöz való hozzáférést ellenőrzi, és a rendszerekhez csatlakozó felhasználók munkafolyamatait kereshető, filmszerűen visszajátszható audit trail állományokban rögzíti. Az SCB egy gyorsan telepíthető nagyvállalati megoldás, mely a legszélesebb körű protokoll támogatást biztosítja a piacon. Kliens- és szerver független eszközként, zökkenőmentesen integrálható a meglévő vállalati infrastruktúrába.

Igényeljen online demót
privileged activity monitoring

Policy kikényszerítés

Az SCB egy központosított hitelesítési és hozzáférés-ellenőrzési pontként működik az informatikai rendszerben, amely növeli a biztonsági szintet és csökkenti a felhasználói adminisztrációs költségeket. A kifinomult hozzáférés kezeléssel pontosan szabályozhatja, hogy ki, mikor és mit érhet el a szervereken.

Az érzékeny adatok fejlett védelme

Az SCB tökéletesen elszigeteli az érzékeny adatokat az ismeretlen behatolóktól és a jogosultsággal nem rendelkező felhasználóktól. Ezen kívül nyomon követi az összes engedélyezett hozzáférést és részletes információkat képes nyújtani az emberi hibák vagy szokatlan felhasználói viselkedés észlelése esetén.

Rosszindulatú tevékenységek megakadályozása

Az SCB valós időben monitorozza a kiemelt jogosultságú felhasználók aktivitását és detektálja a különböző anomáliákat. Gyanús felhasználói aktivitás észlelése esetén (például egy olyan veszélyes parancs kiadása, mint a „delete”) képes riasztást küldeni, vagy indokolt esetben a kapcsolat azonnali megszakításával közbeavatkozni.

Szorosabb kontroll a munkavállalók és a partnerek felett

Az SCB képes monitorozni, hogy ki, mit csinál például egy adatbázison vagy az SAP szerveren. Ennek tudatában az alkalmazottak munkájukat nagyobb odafigyeléssel és felelősségteljesebben végzik, ami az emberi hibák számának csökkenéséhez vezet. A könnyen értelmezhető, meghamisíthatatlan felvétel birtokában pedig a feltárt problémák is egyszerűbben elháríthatók.

privileged access management

Gyorsabb, költséghatékonyabb felügyeleti auditok

Az SCB minden felhasználói aktivitást visszakövethető, magas minőségű, hamisíthatatlan és egyszerűen kereshető audit trail állományokban rögzít. A filmszerűen visszajátszható audit trail állományok az eseti elemzésekhez és a testre szabható rendszeres tevékenység riportokhoz egyaránt biztosítják az összes szükséges információt.

Alacsonyabb hibaelhárítási és forensic költségek

Amikor valami probléma adódik, fontos, hogy a részleteket sikerüljön alaposan feltárni. Több ezer szöveges naplóüzenet elemzése komoly kihívást jelenthet, ami megkövetelheti külső szakértők bevonását is. A korábbi események egyszerű rekonstruálhatósága nagymértékben lerövidíti a kivizsgálási időt és elkerülhetővé teszi a váratlan költségeket.

Milyen területeken nyújt segítséget az SCB?

  • Monitorozza az IT üzemeltetőket

  • Ellenőrizze az IT outsoursing partnereket és felhő szolgáltatókat

  • Auditálja a Citrix és VMware View felhasználókat

  • Feleljen meg a helyi szabályozásoknak és iparági szabványoknak

  • Erősítse az informatikai incidens menedzsmentet

„A BalaBit megoldása egy kimagasló képességű tevékenység-felügyeleti eszköz.”
Cser András mondta a „The Forrester WaveTM: Privileged Identity Management, Q1 2014”-ben, Forrester Research Inc.