Quest Termékek

MICROSOFT PLATFORM menedzsment

EGYSÉGES VÉGPONTMENEDZSMENT
(UNIFIED ENDPOINT MANAGEMENT)

Információ menedzsment

A Quest 100 országban, mintegy 130 000 vállalat globális szolgáltatója, amelybe a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 95%-a, és a Global 1000 listán szereplő vállalatok 90%-a is beletartozik. A Quest rendelkezik az adatai védelméhez, kezeléséhez, hibrid környezetei felügyeletéhez, és a hálózatához csatlakozó eszközei nyomon követéséhez, valamint a megfelelőség biztosításához szükséges tapasztalattal.

A Balasys a Quest hozzáadott értékű disztribútora és megoldásszállító partnere. Az alábbi Quest-megoldásokat kínáljuk.

QUEST
Change Auditor

Valós idejű biztonság és informatikai audit Microsoft Windows környezete számára

Az Active Directory (AD) és a vállalati alkalmazások változásaival kapcsolatos jelentéskészítés és hozzáférésnaplózás fáradságos, időigényes sőt bizonyos esetekben lehetetlen feladat. Ez gyakran vezet az adatokkal való visszaélésekhez és belső veszélyforrásokhoz, azok pedig a megfelelő védelem nélkül észrevétlenek maradhatnak.

Szerencsére itt a Change Auditor. A Change Auditorral teljes körű, valós idejű audit naplózást, mélységi incidensvizsgálatot és átfogó biztonsági monitorozást végezhet a Microsoft Active Directory, az AzureAD, az Exchange, az Office 365 és a fájlkiszolgálók kulcskonfigurációinak változásain, valamint a felhasználói és rendszergazdai módosításokon. A ChangeAuditor emellett a bejelentkezésekkel, hitelesítésekkel és egyéb kulcsfontosságú vállalati szolgáltatásokkal kapcsolatos felhasználói aktivitás részletes nyomon követése révén segíti a veszélyforrások észlelését és a biztonsági monitorozást. A központi konzolnak köszönhetően nincs szükség több informatikai audit megoldásból álló, bonyolult rendszerre.

Előnyök

Az összes esemény, illetve az egyes incidensekkel kapcsolatos változások nyomon követésével kiküszöbölheti az ismeretlen biztonsági problémákat, és folyamatos hozzáférést biztosíthat az alkalmazások, rendszerek és felhasználók számára.

Csökkentheti a terhelést és a bonyolultságot, a titkosított adatok automatikus értelmezése és fontosságának meghatározása révén, továbbá gyorsabban és hatékonyabban hozhat döntéseket.

Bármely eszközön fogadhat valós idejű riasztásokat, akár az irodában, akár azon kívül, ezáltal másodpercek alatt elháríthatja a biztonsági kockázatokat.

Az események dokumentálásával csökkentheti a kiszolgálók leterheltségét, és ehhez natív naplózási funkciókat sem kell használnia.

Egyszerűbbé teheti a belső házirendeknek és a külső szabályozásoknak (pl. SOX, PCI DSS, HIPAA, FISMA, SAS 70 stb.) megfelelő jelentéskészítést.

A menedzserek és auditorok megnyugtatására bizonyítékkal szolgálhat a megfelelő IT kontrollokról

Átfogó kezelés egyetlen konzolról

QUEST
Enterprise Reporter

Egyszerűsített biztonsági, megfelelőségi, jelentéskészítési és kárelhárítási funkciók Microsoft platformhoz

A biztonsági rendszergazdák és rendszeradminisztrátorok széles feladatkörrel rendelkeznek. Ezek közé tartozik az informatikai biztonság, illetve megfelelőség kialakítása és fenntartása az általuk használt Microsoft környezetekben. A vállalatok azonban nem csak helyileg növekszenek, hanem a felhőben is terjeszkednek. Ebből fakadóan gyakran nem rendelkeznek elegendő információval a felhasználókról, a csoportokról, az engedélyekről, az alkalmazásokról és egyebekről, ez pedig a biztonság sérülésével, valamint az adatvesztés lehetőségével járhat. Az adatok és a felhasználók biztonságának megőrzéséhez fontos, hogy tudja, ki milyen információkhoz férhet hozzá Microsoft környezetén belül.

Az Enterprise Reporterrel betekintést nyerhet a kulcsfontosságú konfigurációkba, méghozzá a Microsoft-platformtól függetlenül. Átfogó jelentéskészítési megoldásunknak köszönhetően ajánlott eljárásokkal és belső házirendekkel fokozhatja a megfelelőség szintjét, emellett a külső szabályozásoknak (HIPAA, GFPR, PCI, SOX, FISMA stb.) való megfelelőséget is biztosíthatja. A Security Explorerrel együtt pedig már a jelentéseken belül, pillanatok alatt módosíthatja az engedélyeket. Ez azt jelenti, hogy azonnal lezárhatja a biztonsági réseket, csökkentheti a kockázatokat és biztosíthatja a megfelelő hozzáférést, ezáltal időt nyerhet. A Quest megoldásaival fokozhatja a biztonság és a megfelelőség szintjét, így előre felkészülhet a veszélyforrások elhárítására, és megakadályozhatja az visszaéléseket, valamint az adatvesztést, mindezt kevesebb adminisztrációval.

Előnyök

A Microsoft Teams csoportok létrehozására és felhasználására vonatkozó részletes információk birtokában elkerülheti a csoportok túlburjánzását az Office 365 környezetben.

Azáltal, hogy mélyebb betekintést nyer a kulcsfontosságú informatikai eszközök konfigurációjába, és fenntartja a feladatkörök elkülönítettségét, növelheti a biztonság és a megfelelőség szintjét.

Skálázható, biztonságos és testre szabható, ezáltal képes összetett, több jelentés-felhasználói csoportot tartalmazó Microsoft környezetek támogatása

Valós idejű elemzéseket végezhet azzal kapcsolatban, hogy ki milyen erőforrásokhoz fér hozzá helyi és felhőbeli Microsoft környezetén belül

A bérlőkre, előfizetésekre és licencelési csomagokra vonatkozó információk birtokában optimalizálhatja az Office 365-licenckiosztással és a szolgáltatáscsomagokkal kapcsolatos döntéseit. A virtuális gépek és a lemezkihasználtság részletes megfigyelésével pedig optimalizálhatja Azure-erőforrásait.

QUEST
Active Administrator

Egyszerűsített Active Directory-kezelés egyetlen konzolról

A Windows hálózati rendszergazdáknak egyre több feladatuk van a Microsoft Active Directory környezetek felügyeletével, amelyről egyre gyorsabban és egyre kisebb csapattal kell gondoskodniuk. Ha kevesebb munkaerővel több feladatot kell elvégezniük, akkor nagyobb az Active Directory-objektumok, -konfigurációk és csoportházirendek véletlen módosításának esélye, ami növeli a hardver- és szoftverhibák kockázatát. Emellett a belső házirendek kikényszerítése és a jogszabályoknak való megfelelőség biztosítása további kihívást jelent. Mindehhez egy teljes körű, költséghatékony megoldásra van szükség, amellyel gondoskodhat a biztonságról, a menedzsmentről, a karbantartásról és a naplózásról az AD-környezetekben.

Az Active Administrator egy sokoldalú Active Directory-menedzsment megoldás, amellyel egyetlen, integrált konzolról ellenőrizheti és auditálhatja az Active Directory biztonságát és állapotát. AzActive Administrator központosítja az AD és a csoportházirendek felügyeletét, ezzel teljes mértékben ellenőrzése alatt tarthatja Microsoft környezetét.

Előnyök

Átfogó auditnaplókkal, hozzáférésvezérléssel és jelentéskészítéssel fokozza a jogszabályoknak és belső házirendeknek való megfelelőség szintjét

Egyszerű és szabványos biztonsági felügyelettel, a felhasználók felesleges jogosultságainak eltávolításával és az AD-adminisztráció következetes delegálásával biztosít erősebb védelmet

A rutinszerű AD-menedzsment feladatok egyszerűsítésével több idő jut az üzleti szempontból kulcsfontosságú feladatokra, ezáltal növeli az informatikai rendszerek hatékonyságát

A replikáció és a tartományvezérlő állapotának és teljesítményének monitorozásával, valamint az adatbázis-karbantartás automatizálásával gondoskodik az AD üzemállapotának fenntartásáról

Az AD és a GPO-k (Group Policy Object) változásairól szóló riasztások révén csökkenti a hálózatot, illetve a felhasználókat érintő szolgáltatáskimaradás időtartamát, továbbá a véletlen módosítások, törlések, valamint az adminisztrációs hibák gyors helyreállításával fenntartja az üzletmenet folytonosságát

QUEST
GPO Admin

Csoportházirend-objektumok (GPO) adminisztrációja és menedzsmentje

A Windows infrastruktúra egyik legrobusztusabb konfigurációs eszközének, a csoportházirendnek központi szerepe van abban, hogy biztonságos és megfelelő hálózati környezetet alakíthasson ki felhasználói számára. Mivel mindent a csoportházirend szabályoz, – a kritikus üzleti folyamatoktól és biztonsági beállításoktól az egyéni munkaállomásokig és nyomtatókig – a csoportházirend-objektumok (GPO-k) menedzselése és adminisztrációja költséges és időigényes feladat.

A GPOAdmin szolgáltatással automatizálhatja a kulcsfontosságú GPO-menedzsment feladatokat, csökkentheti a költségeket, és megszabadulhat az időigényes manuális folyamatoktól. Gyorsan és hatékonyan végezheti el a GPO-kkal kapcsolatos változások adminisztrálását, valamint lehetővé teszi a jóváhagyási folyamatok hatékonyságának növelését és a kritikusadatok védelmét. Emellett a különféle GPO-beállítások konzisztenciája érdekében könnyedén ellenőrizheti, összehasonlíthatja, frissítheti és visszaállíthatja a korábbi GPO-verziókat.

Előnyök

Képes a beállítások konzisztenciájának gyors ellenőrzésére, és a GPO-verziók összehasonlításával támogatja a GPO-auditot.

Konfigurálható GPO-felülvizsgálati és -jóváhagyási munkafolyamatot biztosít, megjegyzésekkel és e-mail-értesítésekkel

Segíti az ITIL-, MOF-, SOX, Basel II-, HIPAA- és C-198-megfelelőség kialakítását és fenntartását

A módosításokat jóváhagyáskor, vagy egyéni ütemezés szerint érvényesíti

Előre csomagolt PowerShell-szkriptekkel automatizálja az adminisztratív feladatokat.

A munkafolyamatok és az automatizálás révén támogatja a változáskezeléssel kapcsolatos ajánlott eljárások alkalmazását

Megakadályozza a GPO-k véletlen módosítását

QUEST
Recovery Manager

Egyszerű, hatékony és teljes körű helyreállítás az AD-hoz és az Exchangehez

Az emberi mulasztások, az adatlopások és a hardverhibák következtében könnyedén sérülhet a kritikus rendszerek, például az Active Directory (AD), az Azure AD, az Office 365 vagy az Exchange integritása. A kiberbűnözők egyre több és kifinomultabb támadást indítanak nap mint nap. Ezzel felhasználók és szervezetek millióinak anyagi helyzetét és jó hírét veszélyeztetik. Tétlenül várni a következő zsarolóvírus-támadást vagy hardverhibát nem jó megközelítés. A legjobb megoldás a megfelelő biztonsági mentési és helyreállítási megoldások alkalmazása.

Ha Ön az AD-t, az Azure AD-t, az Office 365-öt vagy az Exchange-et használja, a Quest egy kiváló biztonsági mentési és helyreállítási megoldással gondoskodik a kritikus adatok védelméről. Egy AD-erdő meghibásodása vagy egy tartományvezérlő operációs rendszerének összeomlása esetén pillanatok alatt visszaállíthat egy postafiókot, AD-objektumot és attribútumot, engedélyt, e-mailt vagy fájlt. A Quest helyreállítási megoldásainak használatával elkerülheti a biztonsági incidensek vagy hardverhibák során bekövetkező adatvesztést, és biztosíthatja az üzletmenet folytonosságát.

Előnyök

Nagy mértékben csökkenti az AD-adatok sérüléséből eredő szolgáltatáskiesési időt

Helyreállítja az egyes attribútumokat akkor is, ha maga az objektum nem lett törölve

A biztonsági mentési adatok és az aktuális értékek összehasonlításával a változások pillanatok alatt észlelhetők, ezáltal idő takarít meg

Egyszerűbbé teszi és felgyorsítja az Active Directory helyreállítását anélkül, hogy üzemen kívül kellene helyeznie az AD-t

Egyszerűsíti a kereséseket, mivel egyetlen konzol használatával több forrásból is megtalálhatja és lekérheti az adatokat, pl. helyi Exchange, Exchange Online (Office 365)

Kihasználja a legáltalánosabb adathordozókat és szoftvereket támogató biztonsági mentési technológiák előnyeit, mi több dedikált helyreállítási kiszolgálóra sem lesz szüksége.

Megőrzi az incidensvizsgálatokhoz felhasználható vállalati információkat

Az Exchange felderítési és helyreállítási feladatainak automatizálásával fokozza a produktivitást

Az összes keresést és lekérdezést tartalmazó jelentések révén növeli a biztonság szintjét

Gyors helyreállítást biztosít a migráció során sérült vagy elveszett adatok esetén

QUEST
Metalogix Controlpoint

SharePoint-alapú biztonság és információ szabályozása

A Metalogix Controlpoint lehetővé teszi az engedélyek, a naplózás, a jelentéskészítés és a házirendek használatát a SharePointban. Magabiztosan menedzselheti az engedélyeket, naplózhatja a felhasználói és rendszergazdai tevékenységeket, automatizálhatja és delegálhatja a SharePoint adminisztrálását, törölheti vagy rendszerezheti a SharePoint-tartalmakat, felügyelheti a felhasználónak történő bevezetést és a gyanús felhasználói viselkedést.

Előnyök

Hozzáférési házirendek átfogó megfelelőségi vizsgálata

Naplózott felhasználói és rendszergazdai műveletek

Automatizált és delegált SharePoint governance

SharePoint-tartalommenedzsment

Konzisztens felhasználói élmény

A felhasználóknak történő bevezetés monitorozása

QUEST
Metalogix Biztonsági mentés Sharepointhoz

SharePoint mentési és helyreállítási megoldások

Átfogó biztonsági mentési és helyreállítási megoldás a teljes SharePoint-környezet számára. Védelmet biztosíthat SharePoint-környezete számára, kompakt és védett biztonságimásolat-készleteket hozhat létre, részletes helyreállítást végezhet az egyéni vagy részlegszintű tartalmakon, és egyszerűsítheti a helyreállítást.Ehhez olyan önkiszolgáló funkciók állnak rendelkezésére, amelyek többlehetőséget biztosítanak a rendszergazdák és a felhasználók számára, és időt takarítanak meg.

Előnyök

Átfogó biztonsági mentések a SharePointhoz

SharePoint-adatok gyorsabb helyreállítása

SharePoint-tartalmak részleges visszaállítása

Önkiszolgáló felhasználói helyreállítás

QUEST
KACE

Az összes, hálózathoz csatlakozó eszköz regisztrálása, menedzselése és karbantartása

Kiválthatja manuális folyamatait, nem integrált, feladatorientált megoldásait, vagy túlzottan összetett szoftvercsomagjait az iparág legátfogóbb végpont rendszer-menedzsmentmegoldásával, így informatikai részlegének több ideje jut az innovációra.

A KACE gyorsan bevezethető, egyszerűen használható rendszermenedzsment megoldásaival gondoskodhat a hálózathoz kapcsolódó eszközök regisztrációjáról, menedzseléséről, védelméről és karbantartásáról. Minden Windows számítógépről, Mac gépről, Chromebookról, tabletről, Linux, Unix és Windows Server rendszerű kiszolgálóról, nyomtatóról, tárolóeszközről, valamint az IoT eszközeiről is gondoskodhat, befektetése pedig rövid idő alatt megtérül.

Előnyök

Átfogó rendszermenedzsment asztali számítógépekhez, tabletekhez, kiszolgálókhoz, mobileszközökhöz és egyéb csatlakoztatott nem számítástechnikai eszközhöz

Előre konfigurált megoldások, robusztus funkciók, egyszerű integráció más szoftverekkel, gyors üzembe helyezés és rövid megtérülési idő

Vállalati szintű képességek átlagos piaci áron, hatékony bevezetési modellel

QUEST
TOAD

Proaktív adatmenedzsment megoldások

A Toad szoftver a Quest adatbáziskezelő eszközkészlete, amellyel az adatbázisfejlesztők, azadatbázis-adminisztrátorok és az adatelemzők menedzselhetik az SQL-t használó, relációs és nem relációs adatbázisokat. Forduljon proaktív megközelítéssel azadatbázismenedzsmenthez. Átcsoportosíthatja munkatársait a stratégiailag fontosabb feladatokra, és további sikereket érhet el vállalkozásával napjaink adatvezérelt gazdasági környezetében.

Okosabban végezheti munkáját és megfelelhet napjaink adatbázis-környezetei általtámasztott igényeknek. A Toad egyszerűsíti a munkafolyamatokat, automatizálja a gyakori vagy ismétlődő folyamatokat, és minimalizálja a változásokkal kapcsolatos kockázatokat, függetlenül attól, hogy Ön adatbázisfejlesztő, rendszergazda vagy elemző.

Előnyök

Az adatbázis szakemberek elsőszámú eszköze, közel 20 évnyi fejlesztési tapasztalattal

Egyedi funkciókat kínál az új és meglévő adatbázisplatformok megismeréséhez, bevezetéséhez és menedzseléséhez

Sokoldalú automatizálási és együttműködési képességeinek köszönhetően új szintre emeli az adatszakértők tudását

A legnépszerűbb adatbázisok mindegyikével (köztük az RDBMS-sel és az NoSQL-lel is) használható, így a jövőre is felkészített megoldást kínál