Gyorsabb incidenskezelés

Az Ön Privileged Access Management megoldásának része

Egy incidens után a legfontosabb a következő kérdés megválaszolása: Ki, mit csinált? A kérdést azonban nagyon nehéz megválaszolni. Több ezer, szöveges naplófájlt kielemezni rendkívül hosszadalmas és erőforrás-igényes feladat. A felhasználói munkamenetek előzetes rögzítése nélkül a felelősök megállapítása szinte lehetetlen, és gyakran alaptalan gyanúsítgatáshoz vezet, a vizsgálat költségeiről és időigényéről nem is beszélve. A filmszerű visszajátszás és szabad szöveges keresési lehetőség révén a Privileged Access Management csökkenti az incidensek feltárására fordított költségeket és időt.

A filmszerű visszajátszás és szabad szöveges keresési lehetőség révén a Privileged Access Management csökkenti az incidensek feltárására fordított költségeket és időt.

Kihívások

A kontextus hiánya

A pusztán logokon vagy munkamenet meta-adatokon alapuló megoldásokból hiányzik a kontextus.

Közös felhasználói fiókok

A közös fiókok gyakori használata nehézkessé teszi annak megállapítását, hogy pontosan ki használta az adott felhasználói fiókot az incidens során, és kit terhel felelősség.

Hiányos adatok

A belső felhasználók gyakran kikapcsolják a naplózást, hogy elfedjék a nyomaikat, ezért a logfájlok sokszor hiányosak.

Elérhetetlen adatok

A naplófájlok sokszor nehezen hozzáférhetők ezért elemzésük nehézkes és időigényes.

Miért a Balabit

Gyors megtérülés

Kulcsrakész megoldás, amely akár napokon belül üzembe helyezhető, így megtakaríthatók a hosszadalmas bevezetési projektekkel járó költségek.

Részletes betekintés

A kereshető és filmszerűen visszajátszható munkamenetek lehetővé teszik, hogy a biztonsági szakértők egyértelműen azonosíthassák, hogy pontosan milyen parancsokat adott ki egy felhasználó.

Hamisíthatatlan audit trailek

Az audit trailek központilag, titkosítva és időpecséttel ellátva vannak tárolva. Csak az erre felhatalmazott auditorok vagy biztonsági vezetők férhetnek hozzájuk.

Könnyű integráció

A Privileged Session Management könnyedén integrálható számos biztonsági eszközzel: jelszókezelőkkel, többfaktoros hitelesítő megoldásokkal és ticketing rendszerekkel is.