Védelem a belső felhasználói kockázatok ellen

Az Ön Privileged Access Management megoldásának része

A kiemelt felhasználói fiókokkal dolgozó felhasználók, főképp a rendszergazdák komoly kockázatot jelentenek az IT szervezetek számára. Egy rosszindulatú belső felhasználó, ha érvényes hozzáférés birtokában, jelentős károkat okozhat: adatbázisokat lophat el, vagy törölhet, félre konfigurálhat kritikus IT eszközöket, de akár malware-t is telepíthet a kritikus rendszerekre. Ezek a felhasználók azt is tudják, hogyan kell eltüntetni a nyomaikat a rendszerben, és elkerülni a lebukást.

A Privileged Access Management segítségével a kiemelt felhasználók azonosítóival való visszaélés nem csak felderíthetővé és megelőzhetővé válik, de egy ilyen eszköz telepítése a károk elhárítását is megkönnyíti.

Kihívások

Hatékonysági problémák

A többszörös autentikáció segíthet, hogy biztonságosabbá váljon az IT környezet, de megnehezíti a felhasználók életét, és korlátozza a mindennapi munkájukat.

Belső kockázatok

A belső felhasználók ismerik a cég IT infrastruktúráját és tudják, hol vannak a gyenge pontok. Az ilyen fenyegetések természetükből fakadóan kiszámíthatatlanok, ezért a mintázat-alapú biztonsági eszközök, mint például a SIEM-ek, hatástalanok ellenük.

A jelszómenedzsment korlátai

A belső felhasználók érvényes hozzáférési adatokkal rendelkeznek, így a hagyományos védelmi eszközök, mint például a jelszószéfek nem jelentenek védelmet ellenük.

Kárfelmérés

Egy incidens esetén sokszor rendkívül erőforrásigényes pontosan meghatározni a támadás által okozott kár mértékét.

Miért a Balabit

Gyors vizsgálatok

A kereshető és filmszerűen visszajátszható munkamenetek lehetővé teszik, hogy a biztonsági csapat tagjai pontosan lássák, amit a támadó csinál(t).

Gyors megtérülés

Kulcsrakész megoldás, amely akár napokon belül üzembe helyezhető, így megtakaríthatók a hosszadalmas bevezetési projektekkel járó költségek.

Részletes betekintés

Részletes betekintés a kiemelt felhasználók tevékenységébe. Biometrikus adatok (egérmozgatás, gépelés) elemzése az azonosító lopás detektálására.

Könnyű integráció

A PSM könnyedén integrálható számos biztonsági eszközzel: jelszókezelőkkel, többfaktoros hitelesítő megoldásokkal és ticketing rendszerekkel is.