balasys-triangle-leftbalasys-triangle-left

Keresés

felhasználás

iot biztonság

bevezető
Izgalmas világot élünk, melyben komoly kihívást jelent a mindennapjainkat meghatározó innovációkkal való lépéstartás. Naponta jelennek meg az olyan intelligens járműipari megoldások, amelyek közlekedésünket és városi létünket folyamatosan formálják, alakítják.

A dolgok internetének (Internet-of-Things, IoT) gyors terjedése pedig egy lépéssel közelebb visz minket az okosotthonok megvalósításához. Mindez egyrészről a közlekedés és kényelem terén a lehetőségek szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti, másrészről újszerű biztonsági veszélyek és fenyegetések megjelenését is magában hordozza. A behatolásdetektálás, az új támadási minták elleni védelemmel kiegészülve, a lakosság és a vállalatok számára egyaránt nélkülözhetetlenné válik. 

A kiberbiztonsági fenyegetések a legkülönfélébb formákat ölthetik. Míg néhányuk meglehetősen könnyen észrevehető, mások jól rejtőzködnek. Így, a skálázható biztonsági megoldások mellett, az adatvédelmi intézkedések érvényre juttatására is hangsúlyt kell fektetnünk.
fedélzeti autóipari tűzfal
Egy lépéssel előrébb a járműbiztonság felé

A járműipar a gyors átalakulás korszakát éli – négy nagyobb irányvonal mentén. Ezek (1) a villamosítás, (2) a robotizáció, (3) az igény szerinti gépkocsihasználat, és végül, de nem utolsósorban (4) a konnektivitás.

Az összekapcsolt járműtechnológia számos eredménnyel büszkélkedhet. Ezek egyike a fedélzeti diagnosztikai rendszerek (OBD) megjelenése. Az OBD rendszerek mára már széles körben elterjedtek, mellyel együtt a járművek állapotával kapcsolatos valósidejű adatok mennyisége is megnőtt, teret adva a jobb járműkezelésnek, de ezzel együtt utat nyitva a támadásoknak.

Az OBD port egy nyílt szabványú, könnyen hozzáférhető szolgáltatásport – azonban ez egy olyan eszköz, amely általában nélkülözi a fizikai, illetve digitalis védelmet. Más szóval, hihetetlenül könnyű a porton keresztül a jármű rendszerébe egy kártevőt (pl. zsarolóvírust) feltölteni.

Az OBD porton keresztüli behatolásvédelemre kifejlesztett megoldásunk azonban megakadályozza a jogosulatlan kapcsolódást, és az egész CAN-buszra kiterjedően gondoskodik a valós idejű behatolásdetektálásról.

A Balasys OBD-tűzfala egy, az OBD csatlakozási pontja mögé rejtett apró eszköz, amely a porton keresztül a járműbe bemenő, illetve az onnan kimenő adatokat szűri. Ezzel párhuzamosan a belső CAN-buszon átmenő teljes adatforgalom is naplózásra kerül.

A központi menedzsment szerver GSM-kapcsolaton keresztül rendszeres jelentéseket és adott esetben riasztásokat kap. A berendezés megfelel a járművek adatbiztonságára vonatkozó törvényi és szabályozási előírásoknak. A termék gyorsan és könnyen telepíthető, és nem igényli az eredeti aljzat látható átalakítását, így a járműgarancia is megőrizhető.
Privahome
A Balasys PrivaHome projekt az okosotthon környezetre koncentrál. Az otthoni automatizáció egy sor szolgáltatót, illetve konkrét fizikai feladatot ellátó okoseszközt foglal magában. Sokszínűségük elképesztő: vannak köztük hangszórók, ablakrolók, konyhai eszközök és villanykörték – szinte bármi rákapcsolható az internetre.

Saját otthonunkban a dolgok internete azonban itt nem áll meg: nagy mennyiségű adatátvitelt is jelent, hiszen az okoskészülékek a működésük szempontjából releváns adatokat gyűjtenek és osztanak meg. Ezek közül vannak olyan információk, amelyek harmadik fél számára is érdekesek, így az internetre kapcsolódott eszközeinkkel gyakorlatilag a marketing-szakértőket is az otthonunkba invitáljuk, velük együtt sajnos sok „hívatlan”, esetleg nem baráti szándékkal érkező vendéggel. Gyakorlatilag az okosotthonok a kiberbűnözők ideális célpontjai.

Ezt szem előtt tartva, a Balasys PrivaHome projekt elsősorban az okosotthon tulajdonosok által tapasztalt adatvédelmi és -biztonsági kérdésekre összpontosít. Az a küldetésünk, hogy embertársainkat felruházzuk a szükséges tudással ahhoz, hogy okosotthonaikkal kapcsolatban „okos döntéseket” hozhassanak. Mindezt pedig úgy kívánjuk elérni, hogy olyan tudással és eszközvezérlő technológiákkal ruházzuk fel őket, amelyekkel jobban megértik a potenciális veszélyeket, és amelyek segítik őket döntéseik végrehajtásában.

Ehhez az első lépés az, hogy az okosotthonok tulajdonosait megismertessük az IoT és az egyéb okoskészülékek működésével. Kulcsfontosságú, hogy tisztában legyenek azzal, hogy egy-egy jogosulatlan hozzáférés milyen veszélyekkel fenyeget. És ehhez jön még a lakosság és a technológiai vállalatok közötti erőviszonyok kiegyenlítettlensége is, az utóbbi javára...

Így már bizonyára az Ön számára is egyértelművé vált, hogy küldetésünket miért az átláthatóság és tudatosság köré építjük. Az átláthatóság érdekében arra biztatjuk az okosotthonok tulajdonosait, hogy győződjenek meg arról: okosotthonuk környezetében a hálózati forgalom ellenőrzése és elemzése megoldott – akár lokálisan, akár egy felhő-alapú infrastruktúra segítségével.

A tudatosság lényege a jól informált döntéshozatal, amelynek alapja a forgalomelemzés. Ehhez azonban elengedhetetlen az érthető, felhasználóbarát formában történő adatmegjelenítés. A rengeteg lenyűgöző funkció mellett, amellyel okosotthonunk elkápráztat bennünket, figyelmünk könnyen el tud siklani az adatbiztonsági és adatvédelmi kérdések felett.

Tekintettel arra, hogy az adatbiztonságra és -védelemre fókuszáló felhasználóközpontú vezérlések sok esetben teljes mértékben hiányoznak az IoT-készülékekből, a szükséges ismeretek esetleges hiánya számtalan aggodalomra adhat okot.

A mi feladatunk, hogy a tulajdonosok figyelmét felhívjuk e problémák fontosságára és az, hogy azokra megoldást is javasoljunk – többek között olyan külső eszközök (pl. biztonsági router) formájában, amelyekkel az adatforgalom fölött ellenőrzést gyakorolhatnak.
implementation
From simple start-up integrations to more complex projects, we offer a full range of services to ensure smooth deployment from initial project scoping to post-integration support.

Broad knowledge of not only the IT security landscape but all the connecting infrastructure components helps us find the optimal approach to every customer challenge.
Detailed Design
Delivery:
- Installation
- Configuration
- Customization
- Integration
Documentation
Testing
User and group management in hosted environment
Synchronize AD domain clients with a host AD domain in hosted environments. Utilize out-of-the-box connectors to synchronize your on-premises AD accounts to Microsoft Office 365, Lync Online and SharePoint Online.
Training
Balasys offers you traditional classroom schedule as well as cost-efficient online training packages. The goal of these trainings is to give your IT experts the knowledge and skills needed to configure, operate, maintain, and troubleshoot our products. Thanks to the successful cooperation, unequalled in the world, Balasys delivers training for all One Identity Safeguard and syslog-ng products lines, both for the employees of the vendor and its partners since it is the only company within the One Identity partner ecosystem with the necessary competence and licenses.
Classroom Trainings
Remote Trainings
Operations support
You can benefit from our expertise not only in the implementation but also after closing that phase of your project. Our remote support and remote management services can help you ease the burden on your operations staff and raise your operational efficiency.
one identity competence center
Balasys has become the key distribution and solution delivery partner of One Identity in the CEE region. By working actively with our channel partners and customers, from presales to support, we can add value to the delivered One Identity solutions
Expert team with broad knowledge of the IT security landscape
Several decades of experience
Deep knowledge of the regional market
Comprehensive consultancy, implementation, training and support services
Direct access to One Identity sales, presales and support resources
support
Balasys delivers deep technical support for you both for the Zorp and the One Identity product lines. This means that we can solve any problems for which other companies would need to help of the vendor. The Balasys support team provides you with a full range of customer support started from L1 to L3 level issues where our developers are involved to resolve your technical problem. In its distribution area, Balasys delivers its services according to strict standards: rendering 24/7 direct vendor support in English and Hungarian.

As a highly skilled implementation and support partner, we are committed to close collaboration with our channel partners and customers to help them achieve the best performance ratio for our products. We are committed to your long-term satisfaction. We are dedicated to ensuring you the highest availability and a reliable IT operation at a low maintenance cost.